Blog

Forbes cikk a kutatásról

​Rövid cikk az online verzióban - https://forbes.hu/uzlet/nem-ilyen-orszagot-akart-a...és hosszabb interjúk a Forbes áprilisi számában. 


Nyár van, de azért Y generációs felsővezetők kerestetnek!

Nyár van, de azért Y generációs felsővezetők kerestetnek!

A héten nincsen kutatási poszt, sőt az odkutató blog nyári és kutatási szabadságra vonul most augusztus második feléig. Élményektől függően lehet, hogy könyv-, blogajánlókkal azért jelentkezem közben.

Köszönöm az eddig kapott figyelmet, visszajelzéseket, energizál a folytatáshoz! A pihenő után jönnek még izgalmas témák az Aranykalitka +10 év kutatás kapcsán: spiritualitás, egészség, jövőbeni karrier és nyugdíjtervek, illetve az átfogó tanulságok.

Személyes figyelmem és libidóm azonban egyre inkább már az Y generációs felsővezető kutatáshoz kötődik. Az első 20 interjú élményei alapján nyugodtan – sőt inkább lelkesen – mondhatom, hogy lesz benne kakaó! Hallok 10 évről ezelőttről, az előző generációtól is ismerős mondatokat, de messze többségben vannak az új minták, akár munka, akár a magánéletben. Teaserként egy ijesztő, többször visszatérő mondat: "Az elmúlt 10-12 év elröppent, szinte semmire nem emlékszem."  

Az interjúk még ősszel is zajlanak, hálásak vagyunk minden további interjúalany jelentkezésért, javaslatért, kapcsolatért. Kiket keresünk? A potenciális interjúalanyok a jelenleg 25-40 közötti korosztály üzleti szférában felsővezetőként, vagy pedig sikeres vállalkozóként dolgozó tagjai. A felsővezetést a következőképpen értelmezzük: helyi szervezet első számú vezetője, vagy annak közvetlen beosztottja/ regionális szintű vezető / saját vállalkozás vezetője. Nagyméretű – 1000 főnél nagyobb - szervezetekben a B-1 szintről is várunk interjúalanyokat.

Az ajánlásokat az attila.bokor@odpartner.hu címre küldjétek. Köszönöm!

Jó pihenést mindenkinek!

Induljon a nyár, ezzel a bohó zenével: Save Ferris - Come on Eileen

Férfi felsővezetők 2. – Miért nem szólt senki előre?

Férfi felsővezetők 2. – Miért nem szólt senki előre?

Megérkeztek a válások a férfi felsővezetőkhöz is, különösen a tradicionális párkapcsolatban élőkhöz. Mit tanultak mind ebből?

Férfi felsővezetők – Figyelem, kapcsolatpróba következik!

Férfi felsővezetők – Figyelem, kapcsolatpróba következik!

A férfi felsővezetőknek vajon tényleg könnyebb? Miként alakult a meredeken magasra ívelő karriert befutó férfiak karrierje és magánélete?

A női útról 2.: a maximalizmus elengedése?

A női útról 2.: a maximalizmus elengedése?


Lehet egy felsővezető nő tökéletes anya? Mennyire sikerült elengedni a női vezetőknek az első kutatási kör idején rájuk olyannyira jellemző maximalizmust?

Minden sikeres nő mögött áll egy...?

Minden sikeres nő mögött áll egy...?

Maximalizmus, bizonyítási vágy és folyamatos őrlődés, ezek voltak női narratívák kulcs szavai az előző kutatási körben, 30-40 év közötti életkorukban. Vajon hol tartanak most, az életpályaközép időszakban?

Tűzben újjászületők 2. – Az újraindulás

Tűzben újjászületők 2. – Az újraindulás

Egy váratlan csapás vagy egy hosszabb idő alatt begyorsuló lehúzó spirál hatására bekövetkező zuhanás után állnak talpra, és rakják össze újra céljaikat, értékeiket. Ma a megújulás rögös útjáról.

Tűzben újjászületők

Tűzben újjászületők

Ők azok, akik nem tudták elkerülni a „nagy pofont”, akár munkájuk, akár családi életük, vagy egészségük kapcsán, sőt a legtöbb esetben ezek valamilyen kombinációjában. Válsághelyzetbe kerültek, ami egyértelműen jelezte, hogy nem lehet ugyanúgy tovább folytatni az életüket. Elbizonytalanodtak, szétestek, megjárták a poklot, aztán pedig elindultak egy változási úton. Változtattak személyes értékrendjükön és életmódjukon, de akár karriercéljaikban, kapcsolataikban, családi szerepvállalásukban és spirituális irányultságukban is. Az ő történetük következik két részletben.

Kompromisszumok navigátorai

Kompromisszumok navigátorai

A csoport tagjai miközben sok szempontból sikeresek, velük beszélgetve mégis az derül ki, hogy mindennapjaikban kevés szenvedélyt, örömet, tanulásélményt élnek meg. Legmeghatározóbb jellemzőjük, hogy elsősorban a munkaéletben, de sokan a magánéletükben is alacsony energiaszinten működnek, egyfajta futószalagszerű, túlélő üzemmódban. A boldogságkérdésekre a legalacsonyabb átlagú válaszokat adták, kiugróan a következőnél: „Utólag visszatekintve nem változtatnék semmin sem.” kérdésre adott nagyon alacsony egyetértésük jelzi, hogy valahová máshová jutottak el, mint szerették volna.

​Bíborban születettek

​Bíborban születettek

Ezen a héten arról a vezetői csoportról lesz szó, akik számára az élet mintha – még? – nem tette volna fel a megújulás kérdését. Továbbra is a sikerek hullámain szörfölnek. A legtöbbük esetében az elmúlt 10 év komolyabb munkahelyi, magánéleti és egészségügyi válságok és frusztrációk nélkül telt el. Mi tette ezt lehetővé, és miként élik meg a sikereket?

1-10 of 23