Rólam
" A kíváncsiság a legjobb barátom."
Az ODkutató mögött egy magánszemély áll,
Bokor Attila

Szakmai háttér

Kétarcú ember vagyok: van egy egyetemi oktató/kutató és egy tanácsadó/szervezetfejlesztő arcom. A Közgázon végeztem 91-ben, ott is maradtam, Phd-zni és tanítani vezetéselmélet és emberi erőforrás menedzsment témákban. Aztán szép lassan megszületett, felerősödött egy másik énem, megalapítottuk az OD Partner céget, azóta ott is dolgozom coach-ként, trénerként, tanácsadóként.

Kutatásokról

A kutatás, nekem hobbi, folyamatosan töröm a fejem, hogy milyen izgalmas témák vannak az utcán. Nem a tudományos elméleti szempont fontos, hanem azt figyelem, hogy mi izgatja az embereket. Valószínűleg a kulturális antropológia tanulmányaimból jön az érdeklődésem: megérteni hogyan élünk, milyen mindennapokat hozunk létre itt magunknak és ebben hogyan boldogulunk. A tanácsadó énemből jön a kutatási terep az üzleti, nagy szervezeti élet, és szeretném, ha a kutatás egyben értéket is teremtsen e közeg számára. Kutatásaim két fő területre fókuszálnak, egyfelől az egyéni karrierutak és a szervezeti karriermenedzsment programok egymásra hatása, másfelől pedig a HR szerepvállalásának alakulása és gyakorlatai az üzleti siker elérésében.

Generációm

Magam is az X generáció tagja vagyok, megéltem a korosztály sok tagja által befutott ívet, amely hosszú ideig a rengeteg első lehetőség kiaknázásából állt: az egyetemen az éppen kinyíló külföldi ösztöndíj lehetőségek (szegény kelet-európaiak), a pályakezdőként lehetőség a üzleti világra képző felső oktatás újra gondolásában kurzusfejlesztésekkel, személyes élmények hallgatóként/oktatóként a hazánkban megjelenő 3 betűs képzési formákon (PhD, MBA), a HR és a szervezetfejlesztési szakmák és üzleti modellek helykeresése és építkezése. Az idők során aztán felfedezés és építkezés energiái aztán egyre nagyobb arányban vegyültek a fenn- és megtartás lassulásával. Mára korosztályommal együtt most már én is életpályaközép időszakában járok, amit egyszerre látok – és élek meg – az elbizonytalanodás és a megújulás időszakának is. A kutatás és a blog e témák generációs és személyes élményéről szól.

Együttműködés

A kutatások mindig csapatmunkában készültek, nem is lehetne másként elkészíteni és elemezni a rengeteg interjút. A praktikus szempontokon túl, azonban a csapatmunka az tanulás és az inspiráció forrása, illetve a nagy munkák közepette óhatatlanul bekövetkező hullámvölgyek átvészelésének biztosítéka is. Az elmúlt években az OD Partner tanácsadóival, a Corvinus Egyetem Ph.D. hallgatóival és baráti HR szakemberekkel fogtunk össze különböző felállásokban, hogy végére járjunk egy-egy aktuális, izgalmas kérdésnek. Köszönöm! Az egyes kutatásoknál és a letölthető összefoglaló anyagokban természetesen megjelennek a kutató csapat tagjai.

+
Coachra van szükséged? Vagy csak beszélgetnél egy jót?
Írj üzenetet, vagy olvass bele korábbi kutatásaimba!
Vedd fel velem a kapcsolatot a közösségi oldalaimon keresztül is!