Aranykalitkában +10 év kutatás

Aranykalitkában +10 év kutatás

Aranykalitkában +10 év kutatás
Leírás

Az idő múlásával természetesnek tűnt, hogy az Aranykalitkában kutatás folytatásaként újra felkeressük a már 40-50 éves kor között – a tipikus életpályaközép válság időszakában - járó interjúalanyokat, meghallgatni élettörténetük egy újabb fejezetét. Nem győzöm hálámat kifejezni számukra, hogy újra megnyitották magukat kíváncsi kérdéseink előtt, lehetővé tették, hogy belelássunk, hogy milyen vágyak és félelmek rejtőznek az elegáns öltönyök és kosztümök mögött.

Az interjúk elindításakor számtalan kérdés járt a fejünkben: Hol tart most karrierpályáján és személyes fejlődésében a rendszerváltás eredményeként rakétasebességű karrierstartot vett csapat? Miként hatott addig töretlen karrierívükre a gazdasági válság? Hová lehet tovább jutni a gyors siker után, milyen lehetőségeket és veszélyeket hordoz magával a nemzetközi mobilitás? Milyen exit stratégiákat építenek, milyen sikerrel lehetséges például saját vállalkozásba átváltani a menedzserként szerzett tapasztalatokat és kapcsolatokat? Mi az ára a karriersikernek, mennyire lehetséges harmonikus családi életet, kiegyensúlyozott munka magánélet megvalósítani? Mire marad idő a munkaidőn túl, honnan nyernek még energiát, megjelenik-e életükben a spiritualitás? Milyen értékek, célok mozgatják őket, mit akarnak még megtanulni? Megjelenik-e valamilyen formában történeteikben az életpályaközép válságnak nevezett fordulópont?

Már a kezdetektől központi kérdésnek látszott a megújulás kérdése, és a beszélgetések után is egyértelmű, hogy nem lehetséges „egy levegővel végig futni” ezt a karriertávot, ezt a munkatempót és terhelést…


Kutató csapat
  • Dr. Radácsi László (előkészítés, interjúk)
  • Balogh Orsolya (előkészítés, interjúk, kódolás)
  • Gábor Erika (előkészítés, interjúk, kódolás)
  • Láng Alina (előkészítés, interjúk, kódolás)


A kutatás eredményeit áttekintő módon a következő prezentációban láthatták az interjúalanyok. A részletes eredmények az OD Kutató blogposztjaiban jelennek meg heti rendszerességgel.

Letölthető dokumentumok