Aranykalitka

Aranykalitka

Aranykalitka
Leírás

Fiatal vállalatvezetők a rendszerváltás utáni Magyarországon: jókor voltak jó helyen? Miként látják életútjukat, mit jelent nekik a siker, mit kellett feláldozniuk érte, hogyan látják saját jövőjüket és a körülöttük lévő világgal kapcsolatos felelősségeiket? A kötet szerzői – maguk is e generáció tagjai – ötven 30 és 36 év közötti sikeres vállalati felsővezetővel készítettek mélyinterjút. Tapasztalataikat olvasmányos, gondolatébresztő módon tárják elénk.

Az aranykalitkát lehet szeretni és nem szeretni. Ez mindenkinek a saját érzése, döntése. Csak nem árt tisztában lenni vele, hogy mennyire arany és mennyire kalitka. És hogy ezt akarjuk-e? Az ezen való elmélkedéshez nyújt érdekes olvasmányt a fiatal szerzőpáros könyve azoknak a vállalatvezetőknek, akik benne vannak, társbérlőiknek (család, barátok), akik „befelé készülnek‟ és azon keveseknek is, akik talán „kirepültek‟ belőle.

A könyv egyedülálló Magyarországon a tekintetben, hogy nemcsak szubjektív érzések, saját tapasztalatok és baráti csevegések szolgálnak alapul a leírtaknak, megállapításoknak, hanem a menedzserkönyvek körében ritkán alkalmazott tudományos igényességgel közelítve, saját kutatásukra alapozva járják körbe a témát.

Mielőtt a felgyorsult életet élő, állandó időhiányban szenvedők megijednének a kutatás szó komolyságától, a könyv vastagságától és félretennék azt, közlöm a jó hírt: emészthető, olvasmányos irodalmat tartanak a kezükben. A könyv végére kicsit teljesebb lesz a kép és eldöntheti az olvasó, hogy akarja-e a kalitkát.
Úgyhogy nosza!

Küllői Péter, egy dezertőr, avagy aki ki akart és akinek sikerült is kiszállni


Megrendelhető innen: Alinea Kiadó