Y generációs felsővezető kutatás indul!
Y generációs felsővezető kutatás indul!

Y generációs felsővezető kutatás indul!

Elindul egy következő kutatási hullám, melynek célja, hogy nyomon kövessük egy következő generáció felsővezetőinek életútját. Ha az alábbi leírás felkelti érdeklődésed kutatási alanyként, vagy szívesen ajánlanál valakit barátaid, munkatársaid közül, keress meg bátran!


Kutatás célja

Napjainkban elindult egy generációváltás a magyar üzleti élet felső vezetői körében. Egyre több Y generációs, jelenleg a 30-as éveiben járó vezető kerül a rendszerváltás után gyors karriersikereket befutó, ma már az 50-es éveihez közeledő X generációs vezetők helyére. A kutatás célja annak feltárása, hogy az új vezetői generáció milyen változásokat hoz a hazai üzleti kultúra számára, mennyiben más mintákat követnek többek között vezetői gyakorlatukban, a munka és magánélet kérdéseinek összehangolásában, a társadalmi felelősségvállalás és a önfejlesztés témaköreiben.

Részletesebben megvizsgált kérdések:

  • Milyen személyes, családi és társadalmi tényezők hatottak eddigi életpályájukra?
  • Milyen személyes jellemzők, képességek, tudások, motivációk, értékek voltak szükségesek ahhoz, hogy fiatalon sikeressé váljanak?
  • Milyen életpálya motivációkkal és célokkal rendelkeznek egyéni és családi jövőjükkel kapcsolatban? Mit jelent számukra a karrier, a siker?
  • Miképpen élik meg a sikerekből fakadó lehetőséget, a növekvő felelősséget, stresszt?
  • Mit jelent számukra a vezetői működés, milyen gondolkodási és cselekvési mintákat alakítottak ki és használnak rutinszerűen a vezetői problémáik értelmezésére és megoldására?
  • Kiket tekintenek mintaképeknek, kiktől tanulnak, kapnak inspirációt?
  • A vezetői működésük során milyen kapcsolatuk alakult ki az idősebb generációk tagjaival, illetve a szervezetben felettük vagy alattuk álló munkatársaikkal? Melyek a jellemző előítéletek, konfliktusok, normák és együttműködési minták?
  • Hogyan illesztik és egyensúlyozzák munka és magánéletüket? Miből nyernek energiát a magas teljesítményszint fenntartására?
  • Milyen gondolkodásmintákkal és értékekkel viszonyulnak a tágabb gazdasági/társadalmi környezetbeli történésekhez, milyen személyes felelősséget, cselekvési teret élnek meg?
  • Milyen jövőképpel, várakozásokkal rendelkeznek a jövőbeni gazdasági/társadalmi változásokkal kapcsolatban, milyen a viszonyuk a jövőbeni generációkhoz?
  • Milyen különbségek találhatók a női és férfi felsővezetők karrierútjában, lehetőségeiben és gondolkodásmódjában?

A kutatás egyben kiváló lehetőséget ad arra, hogy az eredményeket összevessük az előző generáció jellemzőivel, melyeket az „Aranykalitkában” kutatási programban tártunk fel, két körben, 2003-2004 és 2013-2014 során.

Módszertan

A vizsgált csoport a jelenleg 25-40 közötti korosztály üzleti szférában felsővezetőként, vagy pedig sikeres vállalkozóként dolgozó tagjai. A kutatás az „Aranykalitkában” kutatás módszertanára épít, azaz egy kb. 40-50 fős mintán életút interjúk felvételére kerül sor. Az interjúk 2-2,5 órán keresztül tartanak. Az interjúkat tartalom és narratív elemzési módszerekkel dolgozzuk fel.


Tervezett ütemezés


Köszönet

A kutatás létrejöttéhez nélkülözhetetlen támogatást nyújtanak szponzoraim, köszönet érte!

Szeretnéd megosztani a véleményedet a témával kapcsolatban?
Írj a témával kapcsolatos nyílt LinkedIn csoportomba, vagy üzenj közvetlenül nekem!
Kapcsolódó cikkek
Olvass bele a hasonló témakörben íródott további bejegyzéseimbe!
Nyár van, de azért Y generációs felsővezetők kerestetnek!
Nyár van, de azért Y generációs felsővezetők kerestetnek!

A héten nincsen kutatási poszt, sőt az odkutató blog nyári és kutatási szabadságra vonul most augusztus második feléig. Élményektől függően lehet, hogy könyv-, blogajánlókkal azért jelentkezem közben.

Köszönöm az eddig kapott figyelmet, visszajelzéseket, energizál a folytatáshoz! A pihenő után jönnek még izgalmas témák az Aranykalitka +10 év kutatás kapcsán: spiritualitás, egészség, jövőbeni karrier és nyugdíjtervek, illetve az átfogó tanulságok.

Személyes figyelmem és libidóm azonban egyre inkább már az Y generációs felsővezető kutatáshoz kötődik. Az első 20 interjú élményei alapján nyugodtan – sőt inkább lelkesen – mondhatom, hogy lesz benne kakaó! Hallok 10 évről ezelőttről, az előző generációtól is ismerős mondatokat, de messze többségben vannak az új minták, akár munka, akár a magánéletben. Teaserként egy ijesztő, többször visszatérő mondat: "Az elmúlt 10-12 év elröppent, szinte semmire nem emlékszem."  

Az interjúk még ősszel is zajlanak, hálásak vagyunk minden további interjúalany jelentkezésért, javaslatért, kapcsolatért. Kiket keresünk? A potenciális interjúalanyok a jelenleg 25-40 közötti korosztály üzleti szférában felsővezetőként, vagy pedig sikeres vállalkozóként dolgozó tagjai. A felsővezetést a következőképpen értelmezzük: helyi szervezet első számú vezetője, vagy annak közvetlen beosztottja/ regionális szintű vezető / saját vállalkozás vezetője. Nagyméretű – 1000 főnél nagyobb - szervezetekben a B-1 szintről is várunk interjúalanyokat.

Az ajánlásokat az attila.bokor@odpartner.hu címre küldjétek. Köszönöm!

Jó pihenést mindenkinek!

Induljon a nyár, ezzel a bohó zenével: Save Ferris - Come on Eileen

Vedd fel velem a kapcsolatot a közösségi oldalaimon keresztül is!